Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

"Proteas Tennis Ladder" - Ξεκινάει για πρώτη φορά στα γήπεδα του ΠΡΩΤΕΑ!

Το “Proteas Tennis Ladder” (σκάλα) είναι η νέα μορφή του ετήσιου εσωτερικού πρωταθλήματος του Πρωτέα. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν είτε είναι μέλη είτε μη μέλη, αποτελώντας μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωριστούν όλοι οι παίκτες μεταξύ τους.
Θα υπάρξει μία αρχική βαθμολογία με βάση την εσωτερική κατάταξη των δύο προηγούμενων πρωταθλημάτων. Με βάση αυτή την κατάταξη όλοι οι παίκτες μπορούν να “προσκαλέσουν” ή να “προσκληθούν” σε αγώνα από κάποιον αντίπαλο.
 
Δείτε την αρχική κατάταξη και τον κανονισμό αγώνων....
Κανονισμοί & όροι διεξαγωγής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
·         Ο κύκλος των προσκλήσεων και των αγώνων αρχίζει από την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 για να ανακηρυχθεί  ο Νικητής.
 
ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
·         Όλοι οι συμμετέχοντες κατατάσσονται σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους στα δύο προηγούμενα εσωτερικά Πρωταθλήματα και απαρτίζουν μία αρχική κατάταξη. Εάν κάποιος παίκτης δεν έχει λάβει μέρος στα δύο προηγούμενα Εσωτερικά Πρωταθλήματα (άρα δεν έχει αρχική κατάταξη), τότε μπαίνει στην τελευταία θέση της κατάταξης. Όσοι νέοι παίκτες εισέρχονται στο Ladder κατατάσσονται στην τελευταία θέση. Με βάση αυτή την κατάταξη όλοι οι παίκτες μπορούν να προσκαλέσουν ή να προσκληθούν σε αγώνα από κάποιον αντίπαλο.
 
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
·         Ο κάθε παίκτης μπορεί να προσκαλέσει σε αγώνα έναν αντίπαλο που βρίσκεται μόνο σε μεγαλύτερη βαθμολογική θέση από αυτόν. Οι παίκτες που είναι στην πρώτη 8άδα μπορούν να προσκαλέσουν σε αγώνα παίκτες που είναι σε βαθμολογική θέση έως και 2 θέσεις πάνω από αυτούς. Οι παίκτες που είναι κάτω από την 8άδα μπορούν προσκαλέσουν παίκτες που είναι σε βαθμολογική θέση 1-3 θέσεις πάνω από αυτούς.

·       Όποιος προσκαλείται σε αγώνα είναι υποχρεωμένος να δώσει απάντηση και σε περίπτωση που είναι θετική, να ορίσει σε συνεννόηση με τον αντίπαλό του ημέρα  και ώρα διεξαγωγής του αγώνα, μέσα σε διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις  επόμενες 2 ημέρες. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική, ο παίκτης που προσκλήθηκε χάνει τη θέση του από τον παίκτη που τον προσκάλεσε.
Ο νικητής του κάθε αγώνα παίρνει την θέση του αντιπάλου του στην κατάταξη. Σε περίπτωση όμως που νικητής είναι αυτός με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη τότε όχι μόνο διατηρεί την θέση του αλλά αποκτάει ένα πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου. Κάθε επιπλέον νίκη του προσθέτει ένα ακόμα πλεονέκτημα έναντι του ιδίου αντιπάλου. Ο παίκτης λοιπόν με την χαμηλότερη  θέση στην κατάταξη σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να κερδίσει ισάριθμους αγώνες όσες και τα πλεονεκτήματα συν έναν ακόμα  του αθλητή με την υψηλότερη θέση για να πάρει τελικά την παραπάνω θέση.

·       Από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε ένας αγώνας, οι παίκτες έχουν δικαίωμα ξεκούρασης-προπόνησης 3 ημερών μέχρι να δεχτούν την επόμενη πρόσκληση. Μετά τις 3 ημέρες είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν ξανά  οποιαδήποτε πρόσκληση. Παίκτες που έπαιξαν αγώνα μεταξύ τους  δεν μπορούν να προσκαλέσουν ο ένας τον άλλο για μια εβδομάδα.  

·       Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης συμπληρώσει 4 εβδομάδες χωρίς να πραγματοποιήσει αγώνα, αυτομάτως χάνει τη θέση του και υποβιβάζεται 5 θέσεις (αυτό δεν ισχύει για τον παίκτη που βρίσκεται στην πρώτη θέση).

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ - ΚΩΛΥΜΑΤΑ
·        Ένας παίκτης που αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα (ασθένεια, επαγγελματικές υποχρεώσεις, ταξίδια, τραυματισμός κλπ) μπορεί να δηλώσει κώλυμα και να παγώσει η θέση του μέχρι 2 εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα δε μπορεί ούτε να προσκληθεί ούτε να προσκαλέσει και δεν έχει δικαίωμα χρήσης των γηπέδων για παιχνίδια φιλικού χαρακτήρα ή προπόνησης. Μετά από το διάστημα αυτό, ο παίκτης βγαίνει από τον πίνακα και μπορεί να ξαναπάρει τη θέση του προκαλώντας τον παίκτη που θα βρίσκεται στη θέση που είχε πριν βγει. Αν δεν κερδίσει τότε χάνει 5 θέσεις κατάταξης. Τέτοιου είδους πρόσκληση μπορεί να γίνει από τον ίδιο παίκτη μόνο μια φορά.
 
·         Εάν ένας παίκτης δεν δηλώσει κώλυμα ή τραυματισμό και δεχθεί πρόσκληση και δεν καταφέρει να παίξει χάνει τον αγώνα και τη θέση του από αυτόν που προσκλήθηκε. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή μία πρόσκληση περισσότερες από μία φορές για λόγους ανωτέρας βίας ο διοργανωτής, τηρεί το δικαίωμα να επικυρώσει τον αγώνα σε ένα από τα δύο μέλη, αφού εξακριβώσει τις συνθήκες αναβολών του αγώνα, ή να επιτρέψει το μέλος που προσκαλεί να επιλέξει διαφορετικό αντίπαλο.
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ & ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
·        Μετά το τέλος κάθε αγώνα ο νικητής υποχρεούται να ενημερώνει τον σχετικό πίνακα αποτελεσμάτων στο εντευκτήριο του Συλλόγου ή να ειδοποιεί με άλλον τρόπο τον διοργανωτή (τηλ, sms, e-mail κλπ), ώστε να προκύψει η νέα κατάταξη προς διευκόλυνση των παικτών που θέλουν να προσκαλέσουν τους αντιπάλους τους που βρίσκονται σε ψηλότερη θέση.

·        Η κατάταξη του Ladder θα ανανεώνεται κάθε Δευτέρα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τον Πίνακα Κατάταξης, στο εντευκτήριο του Συλλόγου, από τον διοργανωτή ή μέσω της ιστοσελίδας: www.kastoriatennis.blogspot.gr

·         Στον Πίνακα Κατάταξης ενημερωτικά θα αναγράφονται οι εβδομάδες παραμονής των παικτών στην πρώτη θέση της τρέχουσας κατάταξης,  ο αριθμός των αγώνων του κάθε παίκτη, οι νίκες και οι ήττες του κάθε παίκτη και ο συνολικός αριθμός κερδισμένων και χαμένων set/games. 

ΑΓΩΝΕΣ - ΓΗΠΕΔΑ
·        Όλοι οι αγώνες πραγματοποιούνται στα 2 νικηφόρα sets των 6 games και σύμφωνα με τις οδηγίες της ITF για αγώνες που πραγματοποιούνται χωρίς Διαιτησία.
      ·         Οι παίκτες αγωνίζονται με δικές τους μπάλες.
·       Οι αγώνες για το Ladder θα έχουν πάντοτε προτεραιότητα σε σχέση με  άλλους φιλικούς αγώνες.
 
Συμμετοχή στο πρωτάθλημα
συνεπάγεται τη πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παραπάνω όρων.

Όλοι οι πιο πάνω κανονισμοί μπορεί να αλλάξουν ή να προστεθούν και άλλοι
αν κριθεί ότι εξυπηρετεί την καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία του Ladder.

Καλή επιτυχία!

 
Αρχική Κατάταξη:
1      Κορεντσίδης Σπύρος
2      Αντωνιάδης Μίλτος
3      Δημητριάδης Άλκης
4      Μυλωνάς Βασίλης
5      Φωτιάδης Γιώργος
6      Καραμπέτης Κώστας
7      Ψήμας Ζήσης
8      Παπουλίδης Πέρης
9      Τούφας Γιώργος
10   Καλέσης Χάρης
11   Τσαδήλας Γιώργος
12   Βασιλείου Μπίλης
13   Παπασταύρος Γιώργος
14   Καρακουλάκης Μίλτος
15   Ψήμας Δημήτρης
16   Δημητριάδης Γιάννης
17   Γαπκιάδης Γιώργος
18   Πυραμίδης Τζέρη
19   Αναστασιάδης Άρης
20   Παπακώστας Δημήτρης
21   Στεφανής Άρης
22   Καραμούτσος Θοδωρής
23   Βασιλόπουλος Θάνος
24   Πετρίδης Βασίλης
25   Γκούντας Δημήτρης
26   Σιάντσης Παντελής
27   Γκαμπέσης Γιώργος
28   Κυβεντίδης Μηνάς
29   Παναγιωτίδης Ηρακλής
30   Νικολαΐδης Αντώνης
31   Κουρκόπουλος Γιάννης
32   Βασιλείου Σάκης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου